wat doen wij

WAT DOEN WIJ

I.C. Solutions is vooral gespecialiseerd in de Hosted Desktop en de bijbehorende producten zoals Hosted Exchange, Hosted Sharepoint en Hosted Lync.  Deze services worden uitgevoerd op onze eigen servers in Enschede en Zwolle.

Naast de bovenstaande producten levert I.C. Solutions ook Virtual Private Servers, deze servers worden aangebracht op de eigen servers van I.C. Solutions en bieden voor dezelfde of een lagere prijs vele extra functionaliteiten in vergelijking met een fysieke server.

I.C. Solutions levert ook Hosted Telefonie, dit houdt in dat de oude telefoon centrales worden vervangen door virtuele telefooncentrales met alle moderne faciliteiten die behoren tot het nieuwe werken.

Ook kunt u bij I.C. Solutions terecht voor de registratie van uw domeinnaam en de hosting van uw domein.

Voor meer informatie over de producten en diensten die I.C. Solutions verleent kunt u contact op nemen.

HOSTED DESKTOP

Hosted Desktop, ook wel extern bureaublad of remote desktop genoemd, is een Microsoft Windows bureaublad dat wordt gesimuleerd op een van onze een terminal servers. Vanaf uw werkplek maakt u contact met een van onze Windows terminal servers, u logt in op de server en ziet uw eigen persoonlijke bureaublad.  Ook de programma’s die wij voor u op de werkplek hebben geïnstalleerd staan op deze terminal server en zijn niet meer nodig op de computer zelf. Het voordeel hiervan is dus dat u altijd en overal in kunt loggen op uw eigen werkplek met uw eigen programma’s en actuele gegevens.

De voordelen van Hosted Desktop:

 • Hardware en software besparingen
 • Overal en altijd bereikbaar (mits een internetverbinding beschikbaar is)
 • Betrouwbaar en veilig
 • Flexibel

Hardware en software besparing:

 • U heeft geen dure computers meer nodig die voldoen aan de snelheden die nodig zijn. U kunt vanaf nu werken met goedkopere thin clients.
 • In de kosten per gebruiker zitten ook de kosten voor verschillende Microsoft licenties deze hoeft u dus zelf niet te kopen. Ook upgrades van b.v. het office pakket worden hierdoor overbodig om aan te schaffen.
 • Het gebruik van servers en bijbehorende hardware is niet meer nodig omdat alles via de servers van I.C. Solutions gaat. Wij zorgen ook voor het onderhoud, u heeft dus geen onderhoud en aanschaf kosten meer van eigen servers.

Overal en altijd bereikbaar

 • Het enige wat nodig is om verbinding te maken met uw eigen hosted desktop account van I.C. Solutions is een internet verbinding en een computer of tablet. Zelfs met een smartfoon is het mogelijk om een connectie te maken.
 • Deze oplossing werkt o.a. voor mensen die onderweg aan het werk zijn, thuiswerken of vaak op verschillende vestigingen of afdelingen werkzaam zijn. De werknemer neemt met hosted desktop zijn/haar werkplek overal mee naar toe en kan altijd aan het werk op zijn/haar eigen account.

Betrouwbaar en veilig

 • Uw data wordt verstuurd naar de servers van I.C. Solutions. Deze  servers zijn op verschillende gebieden van veiligheid gecertificeerd en worden altijd beveiligd.
 • Alle apparatuur van I.C. Solutions wordt 24/7 gemonitord. Mocht er dus een probleem of een storing zijn dan is I.C. Solutions daar direct bij om het probleem op te lossen.
 • Alle verkeer dat over de lijn gaat is versleuteld.

Flexibel 

 • U kunt op elk gewenst moment nieuwe werknemers toevoegen. Deze mensen krijgen zo snel mogelijk hun eigen werkplek.
 • U kunt uw gebruiker bij uitdiensttreding of bij een calamiteit altijd blokkeren zodat hij/zij niet meer kan inloggen.

Wanneer er meer/minder geheugen of opslag nodig is kunnen wij dit aanpassen per maand.

HOSTED EXCHANGE

Hosted Exchange is een standaard onderdeel van Hosted Desktop, maar ook is het mogelijk dit los aan te schaffen. U heeft altijd en overal uw e-mail beschikbaar. Of het nu gaat om uw pc, tablet, Iphone, Android of een Blackberry. Deze e-mailservice is voorzien van automatische backupvoorzieningen, outlook licentie en professionele support.  De voordelen zijn: 

Betrouwbare oplossing
Microsoft Exchange is het email-systeem dat door vrijwel alle grote ondernemingen wordt gebruikt. Tot voor kort was dit systeem te duur voor een gemiddeld MKB bedrijf. Met de komst van clouddiensten is Hosted Exchange betaalbaar geworden. U kunt nu gebruik maken van het betrouwbare Exchange mailplatform en de voordelen ervaren alsof u een eigen IT-afdeling en medewerkers hebt zoals een grote onderneming. Dit systeem is altijd bereikbaar en u heeft zelf geen omkijken naar het onderhoud. Dit wordt door I.C. Solutions onderhouden.

Flexibiliteit
U geniet van flexibiliteit en betaalt alleen voor de accounts die werkelijk worden gebruikt. Bij ons kunt u alle hosteddiensten per maand gebruiken en betalen (met uitzondering van Hosted Desktop), zonder minimum aantal accounts.

Optimale beschikbaarheid
Onze beheerders zijn gecertificeerde engineers en specialisten in het beheren van servers en netwerken. Alle servers staan in beveiligde datacentra waar wij uitgebreide backup en beveiligingsprocedures voeren. Hierdoor heeft u altijd beschikking tot de diensten en garanderen wij een 99,99% beschikbaarheid. Dit kunnen wij garanderen omdat onze servers in verschillende datacentra in Nederland zijn geplaatst.

Agenda delen
In de kalender kunt u eenvoudig afspraken inplannen met collega’s en direct zien of zij op dat moment beschikbaar zijn. Het is mogelijk om een stap verder te gaan en werkelijk de agenda van collega’s in te zien. Al deze rechten zijn eenvoudig per mailbox in stellen.

Outlook licentie
Elke Hosted Exchange gebruiker krijgt een gratis gebruikerslicentie voor Outlook en/of Entourage.

Mailbox ‘delegates’
U heeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld uw secretaresse toegang te geven tot uw mailbox. U kunt daarbij specificeren tot welke onderdelen er toegang is en welke niet. Bijvoorbeeld wel toegang tot de agenda maar niet tot de inbox.

HOSTED CRM

Hosted CRM biedt tools en functies die u helpen productiever te worden in  uw sales, marketing en dienstverlening. Hosted CRM doet dit door mensen op verschillende locaties en tijdzones in verbinding te brengen met elkaar. Daarnaast biedt CRM u de beste communicatiemiddelen en een geavanceerde chat applicatie die is ingebouwd in outlook.  De voordelen van Hosted CRM zijn: 

Stimuleer verkopen:
De bekende office interface zorgt ervoor dat uw werknemers snel en vlekkeloos door het programma heen lopen. Doordat Hosted CRM sneller toegang geeft tot klant informatie, tijdbesparing en voorbereidende taken zorgt ervoor dat er meer tijd over is voor verkoopgerichte taken. 

Vergemakkelijkt marketing
Doordat u in Hosted CRM de verkoopkansen kan verwerken ziet u precies op welk moment u uw marketing activiteiten moet starten. U kunt via Hosted CRM de resultaten van campagnes volgen en vervolgens uw campagne continu verbeteren. Hosted CRM transformeert uw klantgegevens in campagnes met ene hogere respons wat leidt tot een hogere omzet.  

Betere dienstverlening:
Doordat CRM de dienstverlening verbeterd zal uw klanttevredenheid stijgen. Microsoft Dynamics helpt uw medewerkers met het snelle afhandelen van klantverzoeken, op die manier wordt de productiviteit en professionaliteit van uw klantenservice verhoogd.

Doordat CRM feilloos samenwerkt met Microsoft Outlook, hoeven uw medewerkers om een klant te contacteren niet te schakelen tussen programma’s.  Outlook en CRM werken samen op de volgende gebieden:

 • Toegang tot CRM gegevens via Outook
 • Delen van Outlook contacten naar CRM
 • E-mail correspondentie via Outlook gesynchronizeerd 
 • Verwerk e-mails, afspraken, taken en contacten via 1 programma
 • Direct inzicht in beschikbaarheid van teams en medewerkers. 

HOSTED SHAREPOINT

Hosted Sharepoint  is een eigen intranet website voor uw organisatie. Hosted Sharepoint maakt het samenwerken en het opvolgen van bedrijfsprocessen eenvoudiger. Binnen het Hosted Sharepoint kunt u documenten beheren, kalender en to-do lijsten integreren. Hosted Sharepoint kan gekoppeld worden met uw outlook  mailbox, op deze manier wordt het samenwerken nog eenvoudiger. Hosted Sharepoint heeft de volgende voordelen: 

Samenwerken:
Hosted Sharepoint brengt het samenwerken via internet naar een nieuw niveau. Dit doet Hosted Sharepoint met communities, deze zijn aan te maken op de site en dit maakt het samenwerken in teamverband gemakkelijk, doordat ze samen kunnen werken aan documenten taken, contactpersonen, evenementen en andere informatie. Sharepoint is eigenlijk een gezamenlijk opslag waarin groepen kunnen worden gemaakt zodat het samenwerken makkelijker wordt. Elke gebruiker kan inloggen met zijn of haar eigen inlog gegevens en kan bij de informatie die hij er zelf op heeft gezet of tot de informatie waartoe hij is geautoriseerd.

Documenten :
SharePoint biedt een plek om ideeën, informatie, communicatie en documenten vast te leggen en te delen. De site vergemakkelijkt team deelname aan discussies, samenwerking, het delen van documenten en het houden van enquêtes. De inhoud van de site is toegankelijk vanuit een webbrowser en ook voor gebruikers die ondersteuning bieden aan Web Services. De document samenwerkingsfuncties zorgen voor een gemakkelijke check in, check out, en document versiebeheer.

Enquetes en discussies

Via Sharepoint kunt u gemakkelijk een enquete of discussie starten onder een deel van uw werknemers of onder alle werknemers. Op deze manier komt u te weten hoe anderen over bepaalde discussie punten denken en ook wat er valt te verbeteren en hoe. Door uw werknemers hierbij de betrekken wordt de teamspirit groter.

Integratie met Office

Doordat hosted Sharepoint is geïntegreerd met Hosted Sharepoint, kunnen documenten makkelijk worden opgeslagen via word/excel/acces of publisher. Deze documenten kunnen op die manier ook weer makkelijker van de Sharepoint site worden afgehaald en worden opgeslagen op de eigen werkplek.  Dit zorgt ervoor dat de gebruikers snel en gemakkelijk informatie uit kunnen wisselen en makkelijker samen kunnen werken.

SKYPE FOR BUSINESS

Skype for business is een applicatie die ervoor zorgt dat uw werknemers altijd met elkaar verbonden zijn. Skype for business heeft een aantal belangrijke kenmerkende functionaliteiten:

 • Je kan zien welke collega’s aanwezig zijn. Wanneer u ingelogd bent in Skype for business kunt u een status aangeven, bijvoorbeeld: Online, afwezig, niet storen etc. Daarnaast wordt uw Skype for business account gekoppeld met uw exchange agenda, hierdoor kunnen uw andere Skype for business collega’s of contacten precies zien of en tot wanneer de collega aanwezig is. Daarnaast wordt een collega bij het niet gebruiken van zijn laptop of computer naar 5 minuten automatisch op afwezig gezet, wanneer er toch wordt gebeld of een uitnodiging wordt verstuurd voor een vergadering krijgt deze persoon van de uitnodigende persoon een mail dat deze heeft gebeld of een vergadering heeft proberen te starten.
 • Met Skype for business kunt u chatten met overige collega’s maar ook met andere toegevoegde Lync gebruikers van andere bedrijven.  In deze chat kunt u bestanden en uw bureaublad delen, maar u kunt ook een whiteboard openen zodat u kunt uittekenen wat u wilt laten zien.
 • Met Skype for business kunt u intern met andere Skype for business gebruikers bellen dit kan via telefoon, computer, smartphone of tablet. Hierdoor worden telefooncentrales  overbodig. Het enigste wat nodig is, is een microfoontje en/of een webcam.
 • Met Skype for business kan vergaderd worden, wanneer u ziet dat er verschillende mensen aanwezig zijn kunt u deze direct uitnodigen voor vergaderingen. Dit kan doormiddel van audio en video. Op deze manier kunnen u en uw collega’s direct vergaderingen inplannen, uw collega’s kunnen dan vanaf hun werkplek, thuis, of zelf onderweg deelnemen aan de vergadering. Tijdens deze vergadering kunnen er notities worden gemaakt en deze kunt u weer door sturen naar andere Skype for business gebruikers.
 • Ook kunnen er met Skype for business afspraken worden gepland in de agenda van collega’s. Doordat uw exchange account met Skype for business nog beter wordt gecontroleerd is het nog gemakkelijker om agenda punten in de agenda’s van collega’s te zetten.  Ook kan er net als bij exchange een uitnodiging worden verstuurd voor een vergadering. Door de komst van Skype for business is dit makkelijker te plannen, daarnaast kunt u naar het versturen van de uitnodiging zien welke personen de uitnodiging hebben geaccepteerd en welke niet.
 • De vaste telefoons van Polycom zijn eveneens uitstekend te gebruiken met Skype for business, op deze telefoon kan namelijk Skype for business worden ingesteld. Waarbij door een paar toetsen op de vaste telefoon te zien is welke collega beschikbaar is en er dus gelijk de juiste collega wordt gebeld.
 • Skype for business kan tevens gekoppeld worden met Skype, op deze manier kunt u niet alleen met Skype for business gebruikers gratis bellen maar ook met Skype gebruikers.
 • Skype for business kunt u gebruiken via laptop, pc, tablet en smartphone. Doormiddel van de Skype for business app te installeren en te inloggen met uw gebruikers gegevens bent u dus altijd en overal bereikbaar voor uw collega’s

Kortom, Skype for business is de weg naar het nieuwe communiceren voor bedrijven. Uw werknemers kunnen vanaf het gebruik van Skype for business gemakkelijker werken en samenwerken op hun werkplek, thuis of onderweg.  Collega’s kunnen digitaal nu altijd contact met elkaar opnemen en vergaderen gaat vanaf elke plek. Daarnaast werkt u met Skype for business sneller, collega’s hoeven niet eerst gebeld te worden om te kijken of ze aanwezig zijn, u kunt de statussen van uw collega’s en uw andere Skype for business gebruikers snel en gemakkelijk zien.

Waarom Skype for business bij I.C. Solutions: Wij bieden een product aan die wij hebben getest en beheersen de kennis van dit product. Skype for business is gehost op onze eigen servers in Enschede waardoor mogelijke problemen snel kunnen worden opgelost. Daarnaast is I.C. Solutions 24/7 bereikbaar voor vragen of eventuele problemen.

I.C. Solutions vind het daarnaast belangrijk dat de klant weet waarvoor hij moet betalen.  En dat dit een vast bedrag per maand is.  Wij bieden u een product aan per maand voor één vaste prijs. Wij willen niet dat onze klanten later op in de maand voor onvoorziene kosten komen te staan. Bij I.C. Solutions kunt u ervan uit gaan dat u krijgt wat u wilt en dat u hiervoor een vast bedrag per maand betaald.

SECURE FILE SYNC

Met Secure File Sync kunt u gemakkelijk en veilig bestanden versturen en downloaden.

Secure File Sync geeft u de mogelijkheid om te werken waar u wilt, op welk apparaat u wilt en met wie u wilt. Uw bestanden zijn altijd veilig en beschermd.

Secure File Sync volgt de activiteiten van alle gebruikers, inclusief toevoegingen, verwijderingen en veranderingen. Daardoor wordt het gemakkelijk gemaakt om te downloaden en verwijderde bestanden te herstellen.

I.C. Solutions is ISO 27001 en NEN7510 gecertificeerd en accepteert geen risico’s op het beveiligings- en juridische vlak.

Voordelen:

 • – File & Folder locking. Voorkomt dat 2 gebruikers tegelijk een bestand bewerken
 • – Data wordt encrypted opgeslagen
 • – Data wordt in Nederland opgeslagen en valt onder de Nederlandse wetgeving
 • – Remote Wipe functionaliteit. Mogelijkheid om op afstand data te verwijderen van endpoints
 • – Mogelijkheid om de branding van de oplossing aan te passen aan uw organisatie
 • – Uitgebreide historie van uw bestanden. Elke ‘save’ van een bestand vormt een versie die u oneindig kunt bewaren
 • – Ingebouwde backup mogelijk. Maak een backup van lokale folders die niet meegenomen worden in de File Sync
 • – Client beschikbaar voor: Android, Mac, IOS, Windows en Windows Phone

Overal veilig bij uw data

We maken tegenwoordig steeds meer gebruik van een grote variatie aan apparaten. Natuurlijk zoekt u een oplossing die op elk apparaat werkt. Of het nu gaat om Mac, Windows, iOS, Android of Windows Phone, u heeft zonder problemen, op een veilige manier, toegang tot uw data. Ook kunt u op een veilige manier uw data met contactpersonen delen.

Niets is vervelender dan dat u net een bestand heeft aangepast, deze opslaat en vervolgens blijkt dat een collega ook net hetzelfde bestand aan het aanpassen is. Via deze oplossing kan dit eenvoudig worden voorkomen door een ‘Lock’ op het bestand te plaatsen. Andere gebruikers kunnen het bestand dan alleen inzien maar niet bewerken waardoor voorkomen wordt dat jullie tegelijk in een bestand aan het werken zijn.